sybaritemadrid:

lavender & yellow peonies

sybaritemadrid:

lavender & yellow peonies

(Source: pinterest.com)



(Source: the-healing-nest)



aku pernah bagi hadiah kepada isteri aku masa birthday dia, first time aku celebrate lepas kami bersama 11 tahun lepas. aku nak bagi hadiah, masa tu duit tak cukup, tebal muka aku mintak duit kawan aku, pinjam. kawan aku ni dulu anak orang senang. kawan aku cakap “asal kau tak kumpul duit sendiri , tak reti simpan duit ape?” aku ckp la mmg aku tkde duit, die siap cakap, “kalo tkde duit tkyh beli papa” aku pinjam juga, tebal muka. aku belikan die bunga dengan jam tangan harga rm 40. Aku balut cantik2 aku bagi ke dia, tp dia mcm tk hargai, dia ckp dia suka tp aku tau masa tu die mmg tk bape berkenan. Lepas tu aku masih bersama dia, sampai kami kahwin 2 tahun lepas tu. Aku, Alhamdulillah, hidup senang,dengan dia, kerja bagus, anak dah 2, dua2 lelaki.Setiap hari jadi die lepastu aku bg dia hadiah. makin lama makin mahal, setaraf dengan gaji aku makin naik Alhamdulillah, makin dia suka. aku boleh nampak. Aku happy, tp aku masih sedih. Sebab sebenarnya hadiah paling ikhlas aku pernah bagi die yg first time aku bagi tu. sebab seumur hidup aku sblom aku jumpe dia aku tk pernah bagi orang hadiah hari jadi. dia kali pertama, tp aku sedih dengan reaksi dia masa tu. tp sebab aku sayangkan dia, aku pendam, sampai sekarang. lagi sedih, dia pon dah taktau mana dia letak jam yg aku bagi dia dulu. :’( wanita diluar sana, betapa murahnya hadiah yg kami(lelaki) berikan, ketahuilah, semua itu ikhlas. *kawan aku yang bagi aku pinjam duit dulu tu, sekarang nak beli barang sekolah anak pon tak lepas, tp aku bagi juga duit ke die, berapa2 die nk aku bagi, aku sanggup tolong. sebab die pernah tolong aku dulu

islahnafsi:

cengkih:

bukangadisbiasa:

secretpostsmy:

2/11/2014 17:09:46

Hidup kita macam roda :)
Semoga Allah melimpah rezeki & kebahagiaan yg tidak terhingga :)


Hadiah yang paling bermakna adalah yang paling ikhlas pemberiannya.
Bukan pada harga mahal murahnya.

people really need to learn to appreciate those little things in life.



(Source: imamali)



(Source: uoae)



(Source: alwanizolkifli)



(Source: tylergourley)







(Source: kushandwizdom)



(Source: wolf-teeth)



(Source: michaela-margaret)




athyriumotophorum:

My moss terrarium that I made with my Grandmother’s old tea kettle that she gave to me. In the terrarium are mosses, grasses, rocks, and clovers. One clover decided to sprout through the spout :)



galuhiswardani:

What Bapak has taught me :”’

galuhiswardani:

What Bapak has taught me :”’



Ada tiga perkara yang jangan sampai ditunda pelaksanaannya : shalat apabila tiba waktunya, jenazah bila sudah siap penguburannya, dan wanita bila menemukan laki-laki sepadan yang meminangnya
HR. Ahmad (via zakyamirullah)


Theme made by Max Davis.